OpenTopo.nl

OpenTopo heet vanaf 2023 TopoPlus en wordt een betaalde dienst. Vanaf september zal www.opentopo.nl doorverwijzen naar spotinfo.nl

• Huidige release: 2022-R02, feb. 2022 •  CC BY • Release notes

OpenTopo.nl biedt topografie met het beste uit open geodata bronnen. De kaartbladen zijn vrij te gebruiken onder de CC BY licentie (vermeld: "Bron: J.W. van Aalst, www.opentopo.nl"). Klik met de rechter muisknop op een hokje op de indexkaart en kies voor 'bewaar link als..' om een kaartblad te downloaden (jpg, 400 pix/km).

Overzichtskaart OpenTopo.nl - klik op een kaartblad om te downloaden als jpg

Impressie van deze kaartschaal

impressie schaalniveau 400 pix/km


Legenda

Bekijk de Legenda van OpenTopo (PDF), verzorgd door Marijn Bosma.

Meer doen met OpenTopo

Drukwerk (papier) op hoge resolutie van OpenTopo kaarten op deze schaal is te bestellen via Uitgeverij 12Provinciën.
• Vragen over of suggesties voor OpenTopo? Dat kan via de OpenTopo gebruikers Linkedin groep LinkedIn groep.

Waar komt het kaartbeeld vandaan?

Het basisbeeld is opgebouwd uit de BRT/Top10NL, BGT, BAG, AHN3, OSM, en de hydrografische data van Rijkswaterstaat. Zie verder de Release notes voor additionele bronvermelding.


Wie beheert de kaartbladen?

De OpenTopo kaartbladen worden sinds 2014 beheerd door Jan-Willem van Aalst. 2022 is het laatste jaar.
Vanaf heden is OpenTopo beschikbaar als betaalde WMS/WMTS dienst van SPOTinfo onder de naam "TopoPlus", met hetzelfde kaartbeeld en dezelfde update frequentie. Zie hiervoor www.spotinfo.nl/wp/topoplus/.


Beschrijving van update

26 feb. 2022: zie de 2022-R02 (CC-BY) Release notes. Let op: OpenTopo.nl wordt in 2022 niet meer geactualiseerd.Disclaimer

De kaartbladen van de Open Topografie Nederland zijn met grote zorg samengesteld. Alle gebruikte bronbestanden zijn van hoge kwaliteit. Desondanks kunnen de kaarten onjuistheden bevatten. Aan deze kaartbladen kunnen geen rechten worden ontleend. De kaartmaker kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden over eventuele schade opgelopen door het gebruik van deze kaartbladen.

Alle gebruikte bronnen zijn officieel open geodata. Mocht u desondanks menen dat er sprake is van copyright schending, mailt u dit dan a.u.b. aan geo at imergis punt nl.