Profiel OpenTopo Gemeentenatlas Kaarten Contact  

Kaarten van Imergis

Imergis kaartdeel

Deze pagina bevat een scala aan kaarten van Imergis. Deze worden vaak gebruikt op de Nederlandse Wikipedia pagina's. Alle kaarten zijn gemaakt door Jan-Willem van Aalst, met QGIS. Ze zijn samengesteld uit open geo-data (zie ook bronvermelding). Op het gebruik van de kaarten rust een Creative Commons CC-BY licentie. Dat betekent dat de kaarten mogen worden gebruikt en verspreid, met bronvermelding: "Bron: Jan-Willem van Aalst — www.imergis.nl". Aan de kaarten kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u een maatwerkkaart, e-mail dan geo at imergis punt nl.


Provincies, regio's...
Kaarten van provincies, regio's... De Imergis overzichts- en detailkaarten van de 12 provincies, 25 veiligheidsregio's en 10 politie-eenheden. Peildatum grenzen: 1 januari 2019. Peildatum terrein/wegen: december 2018. Naast de kaarten bevat de lijst ook links naar de betreffende Wikipedia pagina's. De kaarten zijn samengesteld uit open-geodata lagen zoals de Basisregistratie Topografie en OpenStreetMap. Zie ook de bronvermeldingen onderaan deze pagina.

OOV ketenpartners gebiedsindelingen
Kaarten van gebiedsindelingen van vitale partners in veiligheid Overzichtskaarten van gebiedsindelingen van vitale partners in veiligheid: Defensie, Elektriciteit, Gemeenten, GGD, Omgevingsdiensten, Politie, Provincies, Veiligheidsregio's, Waterbedrijven, Waterschappen. Peildatum grenzen: 1 januari 2019. De kaarten komen in een kleine basisversie en een gedetaileerde versie met locaties. Bron van de gebiedsindelingen: de betreffende ketenpartner zelf.
 

OpenTopo, kaartbladen landsdekkend
Open Topografie Nederland, kaartbladen landsdekkend Een set topografische kaartbladen waarin het beste uit open geodata bronnen is gecombineerd. Dit resulteert in een zeer actueel kaartbeeld, op schalen 100 pix/km t/m 3200 pix/km. De kaartbladen sluiten naadloos op elkaar aan, en zijn landsdekkend. OpenTopo heet vanaf 2023 TopoPlus (met hetzelfde kaartbeeld en dezelfde actualiteit) en is beschikbaar met een abonnement.
 

Gemeentekaarten/posters
Gemeentenatlas

Digitale posters van gemeenten kunt u bestellen in de webwinkel www.geodatashop.nl, kies 'gemeentekaarten'. Deze kaarten zijn op basis van de bekende OpenTopo opmaak, en worden jaarlijks geactualiseerd. Voor een geprinte versie kunt u terecht bij www.kaartenenatlassen.nl.
 

Open data GIS bestanden
Open data GIS bestanden
Een overzicht van geodata bestanden, waaronder gemeentegrenzen en provinciegrenzen. Tevens zitten er enkele Shapefiles bij die zijn gefilterd uit de Basisregistratie Topografie, zoals de spoorbanen. Visualisatie (opmaak) van de data is niet inbegrepen en is volledig naar eigen inzicht in te vullen. Deze datasets zijn per 1 november 2019 alleen nog op bestelling beschikbaar tegen vergoeding.
 

Specials
Specials
De volgende speciale kaartuitgaven zijn beschikbaar:
Provincies, veiligheidsregio's en politiegebieden als Powerpoint shapes.
Nederland overstroomd, op basis van het rivieren overstromingsmodel van risicokaart.nl.
 

Klein en Groot
De kaarten op deze pagina zijn gemaakt voor schermresolutie. Om te printen is die resolutie vaak te laag. De meeste Imergis kaarten zijn ook beschikbaar in drukwerkresolutie. Zoekt u drukwerkresolutie, stuur dan een e-mail aan geo at imergis punt nl. U krijgt dan een TIFF bestand gestuurd. Ook op deze bestanden rust een Creative Commons CC-BY licentie.
 


Vermelding van gebruikte bronnen

De volgende bronnen zijn gebruikt om de kaarten samen te stellen:
De detailkaarten van de provincies en veiligheidsregio's zijn ook gepubliceerd op nl.wikipedia.org. De Nederlandse Wikipedia redactie is akkoord met deze bronvermeldingen. Mocht u desondanks van mening zijn dat in de kaarten gegevens zijn gebruikt die niet vrij van copyright zijn, meldt u dit dan aan geo at imergis punt nl.


Op de portaalpagina vindt u de werkterreinen waarop Imergis actief is.

Imergis organisatiebloei